Stijging van de energietarieven

Afgelopen maanden zijn de energieprijzen fors gestegen. Dit is voor het eerst sinds lange tijd dat de tarieven voor een langere periode stijgen. Voorgaande jaren werd de energierekening steeds lager doordat de prijzen aanhoudend bleven dalen, maar naar verwachting zal dat per januari 2017 gaan veranderen.

Energieleverancier Delta verwacht dat een gemiddeld huishouden met onbepaalde tijd contract en een verbruik van 3.500 kWh en 1.800 m3  aankomend jaar € 19,- incl. BTW op jaarbasis duurder uit is.

 

 

Variabele tarieven

Bij onbepaalde tijd contracten worden twee keer per jaar de leveringstarieven aangepast. Deze aanpassing is ieder jaar op 1 januari en 1 juli, daarbij wordt gekeken naar tarief ontwikkeling op de markt van het voorliggende half jaar.

De tarieven voor onbepaalde tijd contracten zijn doorgaans een stuk hoger dan wanneer met gebruik maakt van een contract voor bepaalde tijd met een vastgesteld tarief. Nadat een bepaalde tijd contract afloopt wordt het contract omgezet in een contract voor onbepaalde tijd, hierdoor gaat men qua tarief (doorgaans) ineens fors omhoog.

 

Marktontwikkeling

Elektriciteit

endex-elektra-tarief

Bovenstaande grafiek geeft de ontwikkeling van de elektriciteitsprijzen weer van de afgelopen 10 jaar.

 

Gas

ttf-gas-tarief

Bovenstaande grafiek geeft de ontwikkeling van de gasprijs weer van de afgelopen 10 jaar.

 

Contract voor bepaalde tijd

Voor klanten die willen kiezen voor zekerheid is het interessant om de leveringstarieven voor één of meerdere jaren vast te zetten. De klant krijgt dan op korte termijn niet te maken met eventuele prijsfluctuaties (stijgingen en dalingen).

 

Besparingsmogelijkheden voor uw school

Wilt u meer weten over de huidige energietarieven, en wat wij voor u kunnen besparen voor uw school/ scholengemeenschap, neemt u dan gerust contact met ons op, via telnr. 030-3031714 of info@geefscholenenergie.nl.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *