Verduurzamen school – maatregel: isolatie Cv-installatie koppelingen ketelhuis

Sinds 5 jaar ondersteunen wij ook schoolgemeenschappen ten aanzien van het verduurzamen van de locaties. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring op gedaan met diverse erkende maatregelen zoals:

  • zonnepanelen;
  • LED-verlichting;
  • waterzijdig inregelen;
  • WTW-ventilatie (incl. CO2-meting);
  • slimme thermostaten;
  • enz.

Vandaag attenderen wij u graag op de mogelijkheid om de koppelingen van de Cv-installatie van het ketelhuis van de school te isoleren. Middels thermische isolatie kunnen koppelingen/appendages op maat worden geïsoleerd, wat resulteert in een terugkerende besparing op het warmteverbruik.

Het voordeel kan het beste worden geïllustreerd aan de hand van een warmtefoto van een gerealiseerd project:

 

Voor isolatie –

  school1school2

 

Na isolatie –

 school3

 

 

In 2017 hebben wij in samenwerking met onze vaste partner voor een schoolgemeenschap in Amsterdam alle locaties voorzien van isolatie. Hierbij de gemiddelde statistieken van deze maatregel per school op een rij:

 

Gebruiksuren: 4.000 uur
Besparing: 1.358 m3
Tarief per m3: € 0,4548/m3
Reductie CO2: 2.604 kg
Besparing kosten: €                                         803,00
Investering: €                                     2.704,00
Terugverdientijd: 3,4 jaar

 

 

Zoals u kunt zien behoort deze isolatiemaatregel tot het laaghangend fruit. De investering is relatief laag en de terugverdientijd kort met 3,4 jaar. Doordat de energiebelasting op gas ieder jaar doelbewust wordt verhoogd door het kabinet, wordt de terugverdientijd enkel korter. Deze maatregel kan worden toegepast bij zowel gasgestookte installaties als stadswarmte.

 

Heeft u ook interesse in een besparing op het gasverbruik van uw school?  Stuur een bericht naar info@geefscholenenergie.nl en wij verzorgen voor een geheel vrijblijvende offerte op maat voor iedere locatie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *