Onduidelijkheid over levering van scholen via DVEP

Vandaag (11-10-2022) kwam via het Financieel Dagblad naar buiten dat energieleverancier DVEP in de problemen lijkt te zijn gekomen. Zij nemen geen nieuwe klanten meer aan en incasseert al sinds mei geen voorschotbedragen meer. DVEP geeft niet aan wat de reden is van deze facturatieachterstand.

 

De Vrije Energie Partij (DVEP) is marktleider op het gebied van energielevering aan scholen en gemeenten. Ongeveer 80% van alle scholen en 35% van alle gemeentes zijn klant bij DVEP vaak via het energiecollectief Energie voor Scholen (EvS) van Hellemans. Dit betekent dat ruim 6.500 scholen beleverd, doorgaans op basis van meerjarige contracten. De vraag is of deze contracten kunnen worden gerespecteerd op het moment dat de problemen aan houden.

 

Wordt vervolgd.

 

Wordt uw schoolgemeenschap door DVEP beleverd? Upload hieronder uw nota’s, dan houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Energiescan

Upload hieronder uw nota en wij maken inzichtelijk wat wij voor u kunnen betekenen. Het enige dat u hoeft te doen is een (recente) maand- of jaarnota van uw leverancier uploaden in onderstaand vlak. Heeft u meerdere aansluitingen? Geen probleem: u kunt meerdere nota's uploaden.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 128 MB, Max. aantal bestanden: 5.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *