Duurzaam onderhoudsplan voor scholen.

“Juistheid, tijdigheid en volledigheid”

Juistheid, tijdigheid en volledigheid, daar houden wij van.

Dhr. P. Faber

SO Fryslân te Drachten

Momenteel is de helpdesk gesloten, graag bellen wij u terug.

De voordelen

  • Verhoog het comfort klaslokaal
  • Minder CO2 uitstoot
  • Bespaar op de energienota
  • Beter energielabel gebouw

Bespaar op het energieverbruik

De grootste besparing die een school kan realiseren is door te besparen op het verbruik. Wanneer de school minder kWh of m3 gas verbruik, hoeft de school hierover geen leveringskosten, energiebelasting en opslag duurzame energie over te betalen.

Om een besparing op het energieverbruik te realiseren moet de school over het algemeen maatregelen nemen en investeren in duurzame oplossingen. De meest voorkomende duurzame oplossingen zijn het aanbrengen van isolatie en het plaatsen van LED-verlichting.

Geef Scholen Energie onderzoekt samen met de school welke duurzame maatregelen het meest interessant zijn voor de school om te nemen. Hierbij wordt niet alleen naar de te nemen maatregelen gekeken, wij kijken ook naar het huidige meer jaren onderhoudsplan en de financiële situatie van de school.

De te nemen maatregelen, het huidige meerjarenonderhoudsplan en de financiële situatie moeten op de juiste manier op elkaar afgestemd worden.

"Besparen op verbruik levert de grootste besparing op."

Zelf opwekken van energie

Wanneer de school alle maatregelen genomen heeft om te besparen op het energieverbruik kan er gekeken worden naar het opwekken van energie. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het plaatsen van zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp of een houtkachel.

“Eerst besparen op het huidige verbruik, daarna pas opwekken."

Duurzaam onderhoudsplan

Geef Scholen Energie heeft een stappenplan ontwikkeld waarbij we scholen ondersteunen om alle duurzame doelstellingen te realiseren. De belangrijkste stappen uit het stappenplan zijn:

  1. Bouw,- en installatietechnische inventarisatie;
  2. Adviesrapportage: te nemen maatregelen;
  3. Vertaling naar een duurzaam meer jaren onderhoudsplan;
  4. Inzicht in subsidies en financiering;
  5. Begeleiding bij de realisatie van de te nemen maatregelen.

Het volledige stappenplan kunt u hier downloaden.

Wij vinden het van groot belang dat alle genoemde stappen 1 voor 1 worden doorlopen en dat alle beslissingen door de school zorgvuldig genomen worden. Geef Scholen Energie kan de school bij iedere stap ondersteunen. Wanneer een stap is afgerond heeft de school de keuze om de volgende stap zelf te doorlopen of samen met Geef Scholen Energie.

 

Ook interessant voor uw school?

Wanneer uw school interesse heeft om samen met ons te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om duurzame maatregelen te nemen, neem dan gerust contact met ons op: 030-3031714 of info@geefscholenenergie.nl.